Carrer de la Llibertat, actualment Carrer La Reina en el Cabañal.

El Llevant F.C. i el Gimnàstic F.C. formen part del primer relat del futbol valencià. A partir de 1909 és possible seguir el rastre d’aquestes dues institucions esportives.

El primer equip del Llevant , amb José Ballester en les seues files.

En la primera setmana de setembre de 1909 una escarida nota de premsa publicada en alguns diaris de la ciutat de València confirmava el naixement del Llevant com a entitat esportiva vinculada a la pràctica del foot-ball previ pas pel registre de societats. José Ballester es convertia en el primer president d’aquesta entitat associada a l’univers dels Poblats Marítims.

Patronat de la Joventut Obrera.

De manera paral·lela, per les mateixes dates quedava formalitzat el Gimnàstic, vinculat al Patronat de la Joventut Obrera. Amador Sanchis era la seua figura visible des de la presidència. Semblava una quimera aventurar, per aquelles dates, la transcendència i el tremend desenvolupament i impacte que anava a adquirir aquesta disciplina des d’un prisma mundial. Amb el pas del temps, el futbol va assaltar les fronteres dels cinc continents per a convertir-se en un fenomen de masses amb un extraordinari seguiment, però el camí va ser complex. L’epifania del futbol a València està connectada a l’experiència que va suposar l’Exposició Regional de 1909. En aquell estiu la ciutat va gaudir d’un concurs amb representació de clubs locals i nacionals.

Relació dels partits que es van jugar en el Campionat Regional de 1909.

El foot-ball es va presentar en societat, encara que la seua pràctica podia rastrejar-se amb anterioritat en el temps. Potser la importància superlativa del Llevant F.C. i del Gimnàstic, emancipat de la tutela del Patronat de la Joventut Obrera, durant la segona dècada del recentment inaugurat segle XX va ser la seua decidida aposta pel desenvolupament d’aquesta disciplina i el seu paper estel·lar en la vertebració del balompié a la ciutat a través dels organismes que van anar naixent de manera transversal al seu creixement per a garantir la seua pervivència. En el camp de la Placheta, en les instal·lacions del Patronat, situades en el Barri de Tendetes en Campanar, en el Camp de l’Exposició i més tard en el Camp de la Soledat, el futbol va prendre per a començar a guanyar adeptes.