Centre d'Estudi i Documentació

El Departament de Patrimoni Històric del Llevant U.D. és un projecte que naix amb la principal vocació de vertebrar el llegat que conforma la història centenària de la institució granota des de les albors de 1909, amb el naixement del Llevant F.C. i Real Gimnàstic F.C., fins al temps més pròxim.

Un passat per Honrar, un futur per conquistar

Aquest és el nostre lema, aproximar-se a aqueix passat, solidificar les seues arrels es converteix en un repte suggeridor per a potenciar el sentit de pertinença, s’ha convertit en una filosofia vital que resumeix l’estat del Llevant U.D. de l’arrancada del tercer mil·lenni.

El Departament de Patrimoni Històric del Llevant U.D., a través del Centre d’Estudis i Documentació, pretén convertir-se en un fòrum obert de reflexió i anàlisi de la història llevantinista. El desafiament establit inclou ordenar aqueixa seqüència històrica amb la finalitat d’articular els mitjans necessaris perquè tant els investigadors com els professionals, de molt diferents àmbits, puguen accedir als materials custodiats per al seu examen.

L’objectiu és abordar aquest estudi des d’una perspectiva històrica, però sense bandejar les connotacions i realitats que marca el present.

De manera paral·lela, aquest centre pretén conservar, custodiar i difondre la història del Llevant U.D. a través de la documentació generada per l’entitat al llarg del seu recorregut històric, així com els documents susceptibles d’integrar-se en l’arxiu en virtut de les donacions o cessions efectuades.

La documentació sobre la qual s’està treballant inclou:

  • – Llibres d’actes.
  • – Juntes generals extraordinàries de les successives Directives del Llevant U.D.
  • – Correspondència interna i externa.
  • – Documents relacionats amb els diferents escenaris vinculats a la història del Llevant o Gimnàstic.
  • – Expedients dels jugadors del primer equip i entrenadors, així com material gràfic i audiovisual.
  • -Materials gràfics, audiovisuals, exposicions i qualsevol altre tipus de suport que estiga estretament relacionat amb la pràctica i l’activitat futbolística.

De fet, part d’aquest projecte el pots descobrir diàriament en l’univers de les xarxes socials a través del Twitter oficial @LUDhistoria.