És un dels documents capitals de l’exposició DE GRANOTES, GATS I PALMERES, els origens del Levante U.D.. Per la seua rellevància, des d’un prisma històric, podria advertir-se que es tracta d’un incunable. El seu valor és notable. El document evoca un temps rellevant en la història de l’entitat llevantinista per la magnitud dels esdeveniments que es van desenvolupar. Retrotrau l’atenció a l’episodi que va determinar la fusió del Levante F.C. i del Gimnástico F.C. per a certificar el naixement de la Unión Deportiva Levante Gimnástico. Aquell enteniment, de naturalesa contradictòria en virtut de les singularitats de cadascuna de les societats vinculades, es va produir durant l’estiu de 1939. L’abonament és una relíquia i la seua informació és molt variada i molt rica en matisos. El detentor és Amador Sanchis Mora. No es tracta d’una figura exempta de significat des d’una perspectiva històrica.

Amador Sanchis va estretament lligat al relat de l’epifania del Gimnástico en 1909. Va ser jugador, president i des del seu púlpit, com a periodista en Diario de Valencia, creador del discurs ideològic del degà del futbol a la ciutat de València. Va presidir la Federació Valenciana de futbol en la dècada dels quaranta i va acceptar la presidència del Levante U.D. en l’arrancada dels anys cinquanta. El carnet de soci, en origen, comptaria amb una foto identificativa d’Amador Sanchis. Els passes eren nominals i intransferibles. La personalitat del seu posseïdor realça notablement el contingut d’aquest document. No és l’únic component històric que pot rastrejar-se.

El document està signat per Rafael Valls, en aquell temps primer president de l’U.D.L.G. després de la unió del Levante F.C. i del Gimnástico F.C. La llegenda accentua que aquell enteniment es va produir en el domicili particular de Valls. La vinculació de Rafael Valls, un empresari eixit de l’univers dels Poblats Marítims, amb el Levante F.C. és anterior en el temps. Gallart va deixar la seua rúbrica com a secretari. El passe anual a favor del soci Sr. Amador Sanchis Mora, una autorització per a seguir en directe els partits de l’U.D.L.G. en l’Estadi de Vallejo de l’exercici 1939-1940, permet constatar les dificultats estructurals del primer franquisme. És possible constatar els efectes de l’autarquia, un fenomen que va marcar el desenvolupament de l’economia espanyola durant la dècada dels anys quaranta.

Hi ha una vocació de reaprofitament dels recursos en un context caracteritzat per la carestia. El document inicialment era un passe del Levante F.C. del curs 1936-1937 reciclat, coincidint amb la instauració de l’ U.D.L.G. i el retorn de les competicions futbolístiques després del final de la Guerra Civil. La identificació del Levante F.C. i la seqüència temporal resulta clarament perceptible, malgrat les aspes en negre que invaliden la seua naturalesa original. Un encuny amb la denominació d’Unió Esportiva Llevant Gimnàstic creua el document en diagonal per a conferir-li oficialitat. En la part superior queda reflectida la nova cronologia; campanya 1939-1940.

L’U.D.L.G., en la seua estrena com a club, va afrontar una campanya repleta de desafiaments. La seua aventura esportiva es va iniciar concursant en l’última edició del Campionat Regional valencià. La seua immaculada trajectòria en el Grup V de Segona Divisió li va projectar fins a la Promoció d’ascens a Primera Divisió. La Copa del Generalíssim va tancar un curs que es va estendre.