Salvador Mut era un porter acreditat en el futbol de la Primera Divisió quan va decidir donar un gir a la seua carrera i tornar a la seua València natal. Va ser en els anys finals dels seixanta. Aquell Llevant competia en el llindar de la categoria de Plata. L’expedient de Mut estava replet d’entorxats en un Sevilla que va excel·lir en l’elit. No va ser fàcil desfer la carrera empresa als peus de la capital de la Giralda. I no va ser senzill aterrar en un Llevant que va esvarar des de la Segona Divisió fins als inferns de la Tercera Divisió per una inesperada reestructuració de la categoria de Plata a la conclusió del curs 1967-1968. Mut va ser testimoni d’excepció del trànsit de Vallejo a l’actual Ciutat de València. Va ser l’arquer que va aixoplugar la meta granota en la temporada de Mestalla i va formar part de la plantilla que va aconseguir reconquerir la Segona Divisió en l’exercici 1972-1973. En la seua estada en el club blaugrana va mostrar una fidelitat indestructible als colors blaugranes. En aqueix sentit, va anar molt més que un porter que potser no va sentir la recompensa de les seues accions tant dins com fora dels marges del terreny de joc. L’entrevista es va realitzar en L’ETNO a la sala que mostra l’exposició ‘DE GRANOTES, GATS I PALMERES, els orígens del Llevant UD’ als peus d’una fotografia gegant que recull el Portal de Vallejo que tantes vegades va creuar Mut per a aventurar-se cap a l’Estadi de Vallejo.