L’any del centenari del Llevant U.D. el cantautor granota Xavier Copado LLIURE va publicar un disc excepcional amb deu cançons (plenes d’emoció i sentiment llevantí) titulat AQUEST PRECIÓS ENCANT. Des del seu enregistrament en 2009 han passat quasi catorze anys i la seua vigència en el cor de l’afició d’Orriols contínua arrelada amb la mateixa intensitat. Són deu temes d’una qualitat musical extraordinària amb unes lletres en les quals LLIURE sintetitza de manera sublim la idiosincràsia granota.

Portada i Contraportada del CD “Aquest preciós encant” publicat en 2009 per Xavier Copado LLIURE

I en una d’aqueixes cançons no va poder deixar de reivindicar el nostre gran títol: La Copa President de la República – Copa de l’Espanya Lliure de 1937. La segona cançó es titula LA COPA ÉS NOSTRA i en ella el genial cantautor granota relata dues coses de manera magistral: Fa una semblança magnífica de la història del torneig i reclama amb fermesa la legitimitat d’un trofeu que en aquells dies seguia sense ser reconegut al Llevant U.D.

En les imatges que acompanyen en el vídeo a la cançó LA COPA ÉS NOSTRA es poden veure retallades de premsa de marcadors d’aquell campionat que, potser, no coneix molta gent. Per exemple, en la Lliga prèvia entre els quatre equips participants (Llevant, València, Español i Girona) els derbis de la ciutat del Túria van suposar dues golejades d’escàndol de l’equip llevantí sobre el valencianista. A Mestalla es van imposar per 0 a 4 i en Vallejo (recordem que el Gimnàstic li va cedir durant tot el torneig el seu estadi al Llevant) els del Cabanyal varen batre de nou a l’equip che per un aclaparador 6 a 2. I en el mateix vídeo també hi ha un particular homenatge als onze jugadors (amb les seues posicions en el camp) que van disputar la gran final de Barcelona (el 18 de juliol de 1937) en la qual van tornar a véncer al València per 1 a 0. Tres partits contra l’etern rival en aquella Copa de l’Espanya Lliure amb un balanç de tres victòries, 11 gols a favor (amb el davanter Nieto en estat de gràcia) i només 2 en contra.

A l’esquerra la lletra de la cançó LA COPA ÉS NOSTRA, amb LLIURE tocant la guitarra al costat de la Copa de l’Espanya Lliure de 1937. A la dreta en un dels molts concerts que li ha brindat a l’afició granota

Finalment el 25 de març de 2023 la Real Federació Espanyola de Futbol va oficialitzar la legitimitat d’aquesta Copa d’Espanya que permet al Llevant U.D. estar en un selecte grup de 19 clubs de futbol amb algun títol nacional en les seues vitrines. Aqueix reconeixement queda reflectit a l’inici i al final d’aquest vídeo de la cançó LA COPA ÉS NOSTRA de l’immortal artista granota LLIURE. Un geni que, per cert, en 2023 acaba de compondre un nou tema: Es titula ÉS FA LLEVANT i en ell torna a plasmar millor que ningú el que significa ser de l’equip degà del futbol valencià. Una cançó que està en procés d’enregistrament i per a la qual aquest granota de pro està buscant finançament… Segur que el llevantinisme no tarda a donar-li tot el seu suport! Aquest és l’extraordinària tornada d’aquest nou himne granota:

Es fa Llevant amb lona, amb sostre, al ras

Es fa Llevant amb fred, amb calor, amb bon estar

Es fa Llevant del pla a la Malva-rosa

del Cabanyal fins a la Penya Roja

del cor d’Orriols fins al mercat es fa Llevant