Home / Copa Espanya Lliure / On Està? / Museu del Futbol


Foto cedida per Carmelo Rubio, fotògraf de la Real Federació Espanyola de Futbol.

Des del 20 de maig de 2013, una rèplica de la Copa Espanya Lliure del Llevant U.D. llueix en les vitrines del Museu del Futbol, situat en Las Rozas, després que aqueix migdia el President llevantinista, Quico Catalán, acompanyat del President d’Honor, Francisco Fenollosa, del President de la Federació Valenciana de Futbol, Vicente Muñoz i d’una àmplia representació del Consell d’Administració llevantinista, hagueren entregat al President de la RFEF, Ángel María Villar la rèplica del Trofeu.

El saló on estan exposades les dues Copes d’Europa i la Copa del Món de la Selecció Espanyola va ser l’escenari triat per al lliurament de la Copa Espanya Lliure, aconseguida pel Llevant F.C. en la temporada 1936-1937.

El Vicepresident del club, Tomás Pérez i els consellers Pedro Catalán, Luis Calero, Ramón Vilar, Víctor Martínez i Javier Martínez, van completar l’expedició levantinista, mentre que per part de la Federació, a més de Villar, també va assistir el Secretari General de la RFEF, Jorge Pérez Arias, i Eduardo Caturla, President del Comité Nacional d’Entrenadors.

Quico Catalán va agrair a la RFEF i al seu President l’acolliment en el Museu de la Copa Espanya Lliure i va expressar que “és el major trofeu de la nostra història i és un gest per part del President de la RFEF que aquest guardó lluïsca en aquest Museu del Futbol.  En aquell moment la situació al país era convulsa i aquesta Copa va tindre un significat especial, perquè els jugadors del Llevant van donar felicitat a molta gent”.