Des de l’11 de febrer de 2016 fins al 22 de maig de 2016, La Copa Espanya lliure es va exhibir en el MuVIM inscrita en el catàleg d’obres que componien l’exposició titulada ‘La Modernitat republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942)’. La mostra gravitava entorn de la ciutat de València i a les propostes artístiques que s’estaven desenvolupant en un eix cronològic emmarcat pel capítol final de la Dictadura de Primo de Rivera, l’adveniment de la II República, la Guerra Civil i el primer franquisme.

El Museu de la Diputació de València va proposar una revisió de l’art valencià en un moment de màxima efervescència artística, cultural i política. La Copa Espanya Lliure, també coneguda popularment pel llevantinisme com a Copa de la República, que es va disputar com a tancament a les competicions disputades durant la temporada 1936-1937, va conviure amb obres com l’al·legoria de la República, que va encarregar l’ajuntament de Sueca, pintures, escultures i cartells de Ricardo Boix, el constructivisme de Renau, l’expressionisme d’Amadeo Roca o el primer cartell de bous amb la bandera republicana. El trofeu va formar part de les 280 peces reunides.