Home / Copa Espanya Lliure / On Està? / Casa de Valencia en Barcelona


La Copa Espanya Lliure va tornar a Barcelona el diumenge 2 de febrer de 2020. El Trofeu va tornar a la ciutat on va començar a gestar-se la seua llegenda al juliol de 1937. Durant el matí d’aquell diumenge va formar part de la Casa de València, situada al carrer Còrsega 335.

En l’acte va ser organitzat per la Penya Llevantinista Granotes Barcelona, amb la col·laboració de la Casa València i l’Àrea de Patrimoni Històric del Llevant U.D. Intervingueren Emilio Nadal, responsable de l’Àrea de Patrimoni Històric del Llevant U.D., José Luis García Nieves, periodista i escriptor i Ernesto Calpe, el pare del qual va formar part de l’equip que va conquistar la Copa en l’estadi de Sarrià el 18 de juliol de 1937.

Quico Catalán, president del Llevant U.D., els consellers, Juan José Alabau i Pablo Sáchez i Alberto Gil, director de comunicació, van participar en l’homenatge a la Copa Espanya Lliure.

Levante F.C. i València F.C. van contendre pel títol en la Final disputada en el Camp de Sarrià, propietat de l’Espanyol. Va ser la confrontació que va marcar el desenllaç definitiu de la Copa Espanya Lliure. Nieto va resoldre la cita per a les hosts llevantines. El Llevant F.C. va tornar a València amb el títol entre les seues pertinences. Va ser una victòria celebrada. L’esquadra marina va dominar la competició des del seu naixement.