La Copa de l’Espanya Lliure, també coneguda popularment com La Copa de la República, va ser conquistada pel Llevant U.D. l’any 2007, encara que les diverses confrontacions per a la seua consecució es produïren 70 anys arrere. D’aquesta manera, és com molts dels mitjans informatius anunciaven el reconeixement oficial de la Copa de la República per part del congrés el 25 de setembre de l’any 2007.

El procés era el cim a una reivindicació històrica i social per part del llevantinisme, però que Isaura Navarro havia llançat mitjançant una proposta formal al congrés dels diputats l’any 2005.

El grup parlamentari d’IU-ICV va defensar aquesta iniciativa en el ple del 25 de setembre de l’any 2007.  En la seua intervenció, Isaura Navarro va exposar que “el 18 de juliol de 1937 un equip, el Llevant, va guanyar la seua única copa sota la música de l’himne oficial, legítim i republicà himne de Reg. El record d’aquest esdeveniment forma part de la història del club, però els seus aficionats no es conformen amb saber que va ocórrer, reclamen el que és seu, el dret a gaudir de la memòria col·lectiva, així com el públic i oficial reconeixement d’aquella victòria“. 

De manera unànime, es va aprovar la proposició no de llei per la qual s’instava la Real Federació Espanyola de Futbol a reconéixer com a oficials els resultats de la competició esdevinguda en 1937, entre els quals es trobava present la Copa de la República aconseguida pel Llevant F.C. Això ve promogut per una modificació posterior, del 3 d’octubre d’aqueix mateix any, mitjançant la qual s’especificava que no és el Congrés l’organisme encarregat d’oficialitzar les competicions, sent per tant única responsable la Real Federació la que havia de portar a acabe els tràmits pertinents.