José Aubary Puig va ostentar el càrrec de delegat de la Unió Esportiva Llevant-Gimnàstic en l’arrancada de la dècada dels anys quaranta. Vinculat a l’univers del Gimnàstic, va ser testimoni de la fusió del Llevant F.C. i el Gimnàstic F.C. a l’agost de 1939.

En el club naixent va posseir un lloc rellevant en l’organigrama tècnic. El delegat es converteix entre un nexe d’unió entre els components de la plantilla i la cúpula directiva.

José Aubary va custodiar durant infinitat d’anys el braçalet que se cenyia al seu braç esquerre en els compromisos disputats per l’equip sorgit de la unió del Llevant i Gimnàstic. Va ser una època difícil en el marc d’un país en reconstrucció després de la Guerra Civil (1936-1939). El seu zel va impedir que es perdera una relíquia que evoca un moment crucial en la història del Llevant U.D.

El braçalet recorda un futbol que es perd en la memòria del temps. D’elaboració artesanal, sobre un fons amb els colors de la bandera d’Espanya, apareix retolat en blanc i negre, i realitzat a mà, el càrrec de delegat oficial del club U.D.L.G.