El document testifica l’estrena de Johan Cruyff amb la samarreta del Llevant.

Va succeir l’u de març de 1981 en una jornada que va enfrontar al Llevant i al Palència en l’actual Ciutat de València.

El Llevant va convulsionar el mercat internacional amb la contractació del jugador holandés. El seu rastre no havia marcit.

El fitxatge es va perpetuar en el temps amb vaivens i oscil·lacions que semblaven posar en dubte l’aterratge final de l’atacant. No obstant això, en els dies finals de febrer de 1981 les parts van pactar l’acord definitiu. A penes uns dies després Cruyff va efectuar la seua presentació oficial com a futbolista granota. Johan va saltar amb el nou a l’esquena i va disputar la totalitat de la confrontació.

Van ser jornades repletes de vertigen. Cruyff es va exercitar amb el grup en la prèvia a la batalla de lliga davant el Palència. Unes hores més tard va inaugurar el seu expedient en l’àmbit de la Segona Divisió.

El coliseu blaugrana es va engalanar per a tan manifesta ocasió. Hi havia bullícia en les graderies.

Les cròniques de l’època ressalten que la taquilla va ascendir a cinc milions de pessetes. Mitjans de comunicació procedents de diversos països d’Europa van donar testimoniatge de la conversió de Cruyff en jugador del Llevant.

El partit va concloure amb victòria de l’esquadra dirigida per Pachín (1-0). Pousada va ser l’autor de la diana local.