Pepe Paredes es va comprometre amb el Llevant durant l’estiu de 1956. Va ser l’inici d’una productiva i enriquidora entesa.

L’esquadra blaugrana retornava al marc de la categoria de Plata i tractava de buscar una aliança amb el gol. La fama com a golejador en el context del futbol regional es convertia en el seu principal aval.

El document mostra el contracte federatiu que vinculava els destins de l’atacant d’Albal i la societat de Vallejo. La signatura està datada en la jornada del 3 de setembre de 1956 a la ciutat de València.

Antonio Román, en qualitat de president, i el propi jugador van certificar un acord que convertia a l’epítom del gol en futbolista blaugrana durant les tres pròximes campanyes. La relació s’estenia en l’arc temporal fins al 30 de juny de 1959 com ressaltava la novena clàusula del conveni i s’establia un tipus de contracte indeterminat entre les parts. Aquest apartat determinava que el Llevant comptava amb capacitat jurídica per a ampliar els marges contractuals si ho estimava convenient a la finalització del pacte establit. La documentació presenta les quantitats estipulades en concepte de fitxa i el sou mensual que percebria l’atacant.

També incidia en el capítol referit a les primes, si bé no hi havia una materialització en establir que cobraria les consignades de manera reglamentària per la institució. Vicente Pla Paredes va exercir de testimoni. Paredes va monopolitzar el gol durant la seua estada en les files granotes. Va ser una constant en la seua estada com a blaugrana. De fet, va ser ungit amb la condició de màxim anotador del Grup II de Segona Divisió a la conclusió de la temporada 1959-1960 amb la suma de 25 gols. El seu ascendent en la categoria de Plata va propiciar que es convertira en objecte del desig d’entitats situades en estrats superiors.

El 3 de maig de 1960 va revocar els llaços que li mantenien units al Llevant. Uns dies més tard es va comprometre amb el València C.F. Les anorèxicas arques granotes van engreixar amb la suma d’un milió de pessetes i la possibilitat  d’augmentar aqueixa quantitat per la disputa d’un partit amistós davant el club de Mestalla.

Per aqueixes dates, va defensar l’escut de la Selecció Espanyola B. Ja havia signat per l’equip valencianista, encara que els mèrits contrets responien al seu pas per la societat de Vallejo.