Era, sense cap dubte, un dels aspectes més cridaners de l’emotiva exposició de “DE GRANOTES, GATS I PALMERES. ELS ORÍGENS DEL LLEVANT U.D.” El grafisme, de tall fi i delicat, deixava entreveure entre els murs de la Sala X d’exposicions del Museu Etnològic de València “L’ Etno” una sèrie d’audiovisuals que recollien temàtiques diferents, totes amb interessos propis per als visitants.

Una d’elles, potser la que major cridava l’atenció, era la destinada a mostrar una successió d’imatges muntades en un audiovisual que recollien diferents plantilles de l’entitat Llevantina. Potser, la posició no era fútil. Ocupava una situació espacial privilegiada, més si tenim en compte que era el primer dels projectes mostrats en l’ordre lògic del sentit de la visita. Possiblement, l’ús dels diferents cromatismes emprats per a identificar les diferents plantilles podien cridar l’atenció dels espectadors, els quals habitualment romanien detingudament atònits abans la successió de fotografies que oferia el curtmetratge. En efecte, la seua posició privilegiada li oferia una avantatjosa primacia que ho feia molt més interessant. Situat en la primera sala, la que permetia explicar les divergències de dos clubs diferents, servia per a construir una visió evolutiva de l’ús dels equipaments esportius emprats per Gimnàstic F.C. i Llevant F.C. des de les albors dels anys 20, fins a la fusió en 1939, moment en què totes dues entitats acaben convergint i, per tant, emprant un equipament únic.

Aquest procés evolutiu quedava delimitat per la fotografia de l’onze inicial que va aconseguir l’ascens en la temporada 1962-63 en el partit de tornada de la Promoció d’Ascens contra el Real Club Deportivo de La Coruña.

Ara, aquest vídeo és oferit a tots els levantinistes i públic en general a través del Museu Virtual, amb la intencionalitat d’agrair a tots aquells col·laboradors d’aquest Museu, de l’Àrea de Patrimoni Històric del Llevant U.D. i de l’exposició “De Granotes, Gats i Palmeres. Els Orígens del Llevant U.D.” perquè, sense les seues aportacions, aquest projecte no haguera sigut possible.