Els números adquireixen transcendència en este cas per la informació addicional que ofereixen. Dotze mil persones es van acostar fins a L’ETNO per a visitar la icònica exposició ‘DE GRANOTES, GATS I PALMERES, els orìgens del Llevant *UD’. Les dades confirmades des del ‘Departament de Difusió Cultural, Didàctica i Comunicació’ del Museu Valencià d’Etnologia són reveladors i reafirmen el notable interés suscitat per esta mostra produïda per L’ETNO en estreta col·laboració amb el Llevant UD, per mediació de l’Àrea de Patrimoni Històric de la institució granota, i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. L’exposició, que va recórrer l’espai temporal seqüenciat entre els mesos de desembre de 2022 i setembre de 2023, després de la pròrroga addicional concedida durant els mesos de juliol i agost, va formar part dels murs de la Sala X d’exposicions del guardonat amb el premi al millor museu europeu de l’any 2023.

La xifra presentada compendia la suma absoluta del registre total de visitants que van passar per les instal·lacions del L’*ETNO durant el període d’obertura de l’ expo, així com els diferents grups inscrits i els assistents a l’emotiu acte d’inauguració d’este certamen esdevingut en la tard-nit del 22 de desembre de 2022. Per mensualitats podria ressaltar-se que juny de 2023 va ser el focus de major productivitat amb 1537 visites. Gener i febrer de 2023 s’instal·len en el podi dels mesos més fecunds amb 1364 i 1255 assistents, si bé caldria incidir que fins a 802 espectadors van cobrir l’arc comprés entre l’estrena d’esta exhibició, 22 de desembre, i la jornada que va significar el comiat oficial de 2022. En termes percentuals els últims dies de desembre van registrar la major afluència de públic. No és un període fútil. En este cicle l’influx de les festes nadalenques i l’ascendència que va motivar l’estrena d’esta exposició van convergir propiciant els registres més llorejats.

Els guarismes ressalten l’interés suscitat per esta col·lecció que va tractar de rescatar els orígens antitètics, des d’un prisma ideològic i també social i econòmic, del Llevant FC i Gimnàstic FC i l’alambinada i traumàtica fusió, després del desenllaç de la Guerra Civil, com a preludi del naixement de la UDLG (Unió Esportiva Llevant-Gimnàstic), batejat definitivament com a Llevant UD al juny de 1941. La mostra va oferir informació copiosa sobre els llegendaris fundadors del Llevant  FC i el Gimnàstic FC, els terrenys de joc on totes dues esquadres van jugar, el format de les antigues samarretes, els títols (amb especial èmfasi en el significat de la Copa Espanya Lliure), la fusió i l’entitat naixent després del conflicte bèl·lic, les relacions entre els jugadors i el club, fins a aconseguir l’estadi que va significar l’anhelat transvasament cap a la Primera Divisió en la temporada 1962-63, quan finalment el gat va pujar a la palmera. La mostra va incidir en la modernitat d’una entitat pioner en l’aposta pel futbol femení i estendard en la consideració de l’esport com a eina d’inclusió social. Esta exposició comissariada per José Vicente Aguilar i Asunción García, conservadors de L’ETNO; i per Emilio Nadal i Borja Arce, membres de l’àrea de Patrimoni del Llevant UD, amb disseny de Dalt Pérez (Estudi Gimeno Gràfic) s’inclou en la memòria històrica del llevantinisme.